Föreläsningar

Vill du ta del av mitt klassrum i en föreläsning?

Ni som följer min blogg både här och som ämnesspanare för LR vet att jag arbetar medvetet med att tydliggöra och konkretisera min undervisning för eleverna. Mina ledord är att tydliggöra, konkretisera, visualisera, synliggöra och att bygga undervisning utifrån elevernas intressen och förkunskaper. Det gör jag genom aktuella och viktiga ämnen som berör skolans värdegrund för att hitta ingångar till elevernas lärande. Föreläsningarna kan skapas utifrån ert behov. Några exempel:

Att vidga sina vyer i språkundervisningen

Hur kan det autentiska klassrummet motivera och fånga elevernas intresse? Hur kan undervisningen i en autentisk kontext synliggöra målet samt skapa nyfikenhet och lust? I föreläsningen visar jag några konkreta arbetsområden som jag och eleverna använt för att vidga klassrummet till att ta in världen utanför men även att synliggöra klassrummet för omvärlden utanför. En ingång till det vidgade och autentiska klassrummet är att använda multimodala texter och stödmallar för att utmana deras tänkande. Eleverna motiveras och förstår sin omvärld på ett annat sätt om de kan relatera.

Normkritisk undervisning

Att undervisa efter skolans uppdrag om att skapa tolerans, identitetsutveckling och att våga lyfta invanda mönster utan att vara moraliserande går det? Jag  visar på metoder och upplägg som fångar intressen och skapar utrymme för elevernas reflektioner. Att vidga deras synfält och utmana deras tankar genom att möta okunskap och fördomar med att servera fakta på olika sätt gör att elevernas föreställningsvärldar kan öppna upp för mer öppenhet.

 

Jag innehar FA-skattsedel och BG-konto.

e-post: annikasjodahl@gmail.com

En tanke på “Föreläsningar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: