Om mig

Hej!

Jag heter Annika Sjödahl och är legitimerad lärare i svenska och engelska.

Om du vill veta mer om hur jag synliggör mitt pedagogiska arbete är du välkommen att kika in på min lärarblogg, och hur jag arbetar i klassrummet hittar du på min elevblogg.

Inspiration för mitt arbete hittar jag i det utvidgade kollegiet där jag både delar med mig av det jag gör men även för att finna inspiration. Om du är lärare på högstadiet hittar du oss på facebook här för svenska och här för engelska.

Att dela med mig och utveckla ämnesundervisningen gör jag även som ämnesansvarig i engelska på skolan och ett av de områden jag är speciellt intresserad av är formativ bedömning med stöd av IKT. Tips för det har jag samlat i lite olika kurateringstjänster bl a Pinterest och Pearltrees.

Vill ni läsa det första reportage om min undervisning kan ni läsa i en artikel som publicerades i Skolvärlden nr 1, 2014.

Sedan dess kan ni hitta både fler intervjuer och poddradio där jag medverkar. Jag är med och bidrar till att synliggöra lärandet med andra pedagoger, och gör det gärna tillsammans med dig. Du hittar mig här:

Twitter: @annikasjodahl

Bloggar: https://annikasjodahl.wordpress.com, http://oppetklassrum.wordpress.com, lrbloggar.se/annikasjodahl

Vi ses i det utökade kollegiet!

 

annika1

Annonser

5 reaktioner till “Om mig

Lägg till

 1. Hej Annika! Jag kom in på din blogg efter att ha läst om dig i Skolvärlden. Vilken inspiration du är! Är själv lärarstuderande och snart inne på min sista termin innan examen, men bävar för arbetslivets stress och administrativa bördor. Detta var jag inte medveten om i början av utbildningen.

  Jag undrar vad som gör att du orkar med allt det och samtidigt föra denna blogg och alla andra bollar som du har i luften.

  Du är verkligen en inspiration och efter att ha läst lite på din blogg så ser jag upp till dig och ditt driv. Ditt engagemang är verkligen out of this world! Jag önskar bli en lika bra lärare som dig.

  Har du några tips på vad jag ska tänka på när jag kommer ut i arbetslivet?

  Många kramar Anna

  1. Hej!
   Först och främst tack för ditt fina mail. Det värmer verkligen. Jag tror mycket kommer sig av att vara en god administratör, jag är organiserad och strukturerad och älskar verkligen mitt jobb. Jag hittar drivet i att se en utmaning i att utvecklas och gör det tillsammans med de andra lärarna i det utökade kollegiet. Det är så jag finner lust i mitt jobb. Jag tror också att vi som lärare måste lära som eleverna. En utmaning som ligger ett snäpp över ens kunskap och ha ngn som tror på en. Jag tror du underlättar det administrativa arbetet med formativ bedömning. Lycka till och välkommen till det utvidgade kollegiet!

 2. Hej Annika!

  Tack för stor inspiration, vilket jobb!

  Jag undrar om du kan hjälpa mig. Har använt mig av din uppgift när eleverna ska resonera kring olika källor kring och använda begreppen trovärdighet/relevans. Jag är nästan säker på att jag sett en matris till det, där eleven på E nivå diskuterar en källa, två källor på C etc. men jag kan inte hitta den nu! Vet du vilken det är? I så fall hade jag blivit så glad om du ville länka eller skicka till mig!

  Tacktack!
  Hälsningar Lina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: