Ses vi på SETT?

Den 26-28 april är det SETT i Kista. Jag kommer att vara där på tisdagen och torsdagen på uppdrag som #ämnesspanare. Flera av oss spanare kommer att prata i Lärarnas Riksförbunds monter i J:08. Här hittar du programmet. Det kommer att bjudas på olika tips inom IKT-verktyg och flippat klassrum. Själv kommer jag att visa hur Canva fungerar och hur jag använt det med konkreta exempel så du kan börja använda det.

Du kan även lyssna på Sara Bruun och mig när vi har ett barsamtal med Lotta Bohlin i Tänktanken. Tiden för det är tisdag kl 10:00-10:30. Det sänds live men man kan även lyssna i efterhand.

Om du inte kan besöka SETT kommer du kunna ta del av presentationen nedan (efter föreläsningen) där jag berättar kring Canvan och hur du använder de olika funktionerna.

Några saker jag missar att nämna är:

Hur du skapar flera flikar

När du skapar en layout ser du pilar, papperskorg och en dubbelsidig flik bredvid bilden. I den med två flikar skapar du en exakt kopia under, i den kan du sedan också flytta om och radera bilderna/rubrikerna eller genom papperskorgen bredvid bilden radera just den bilden.

Hur du flyttar om i strukturen

När du är klar kan du också klicka på bildernas upp och ner pilar för att flytta om i strukturen.

Hur du använder den som en presentation

Till sista bilden berättar jag om att du kan ha Canva som presentation. Då laddar du ner bilden som en pdf och visar så klart den, alt lägger in bilderna i en power point om du sparar ner bilder. Du visar den ju inte i det läget som jag använder i filmen. Jag gjorde ju det för att kunna visa på hur alla funktioner fungerar.

Annonser

3 reaktioner till “Ses vi på SETT?

Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: