Virtuella utflykter

Med stöd av läroplanen kan vi idag göra virtuella utflykter. Läroplanen förespråkar till och med att vi använder digital teknik för att förstå och göra oss förstådda och som hjälpmedel i lärandet. Källkritiken och att kunna googla är viktiga ingredienser samtidigt som vi ska jobba med kulturer och att jämföra upplevelser med egna landet med hur det är i andra länder.

Här kommer jag tipsa om diverse olika sidor för att arbeta med virutella utflykter. En virtuell utflykt eller field trip är något som väcker nyfikenhet och engagemang och är helt papperslösa. Dessutom sparar de tid, eftersom de redan finns där och man slipper planeringen med att planera själva utflykten.

En sida som listar platser att besöka i alfabetisk ordning är denna. Ett exempel från sidan är bl a  Yellowstone som du ser via webbkameror.

Om du vill kika in på världens sju underverk finns denna danska sida.

Så här kan det t ex se ut på Skansen vid midsommar i Sverige.

Här finns flera hundratals panoramabilder.

Google har många sidor, bl a World WondersGoogle Earth Google Moon Google Map. Här finns en guide för hur du skapar landmärken och mappar för att arbeta med eleverna med ett projekt kring platser och fakta.

Om du vill besöka ett Zoo finns denna sida att använda och där finns även material för att lära mer om djuren på engelska.

Du kan även besöka Vita Huset.

Och sist men inte minst kan du besöka huset som Anne Frank bodde i när hon gömde sig undan tyskarna under andra världskriget. Jag har gjort en blendspace här:
https://www.blendspace.com/lessons/sR_Jfc19F9G6KA/anne-frank-a-project-about-human-rights-and-to-do-what-is-right?feature=embed

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: