Flippad engelska

Vad är flippad undervisning? Det är ett förhållningssätt som man har som pedagog. Många som flippar säger att det inte handlar så mycket om att visa en film innan, även om många gör det, utan om att man förbereder sina elver innan på vad lektionen ska handla om så lektionstid kan användas för att fördjupning. Det säller dock krav på att eleverna gör sin läxa innan lektionen för att kunna ta del av undervisningen och att eleverna har tillgång till att internet.
Jag flippar inte, men jag tilltalas av många av de filmer som läggs ut. Man kan se på dem i klassrummet som en variation på din egen undervisning och jag tänkte samla lite av de länkar jag har för flippad engelska här.
Sara Bruun är en av föregångarna inom flippad engelska och hon bygger just nu upp en länksamling kring gramatik moment. De hittar du här på hennes blogg. Och EngbloggAlfa har också flippade filmer här, men den kommer att avslutas.
EngVid har också lektioner att ta del av här och på deras youtube-kanal och några andra som jag stött på här och här en wikispaces.
Många flippar i Screencast-o-matic och Sara har gjort sina grammatikfilmer i PowToon om du är sugen på att böjra flippa själv.

Författare: annikasjodahl

My name is Annika and I am a Swedish and English teacher at Gröna Dalenskolan in Bålsta, Sweden. I teach year 7-9 with 13 to 15-year-old pupils. My former school participated in the largest KA2 project in Sweden where we were seven schools from six countries called "Die Kinder von Europia: Schule, Arbeit und Leben in 100 Jahren" coordinated by my former colleague Emelie Hahn, who 2016 won the European Language Label for that project. In my gallery have some pictures from a trip. I also give lectures in Sweden about my ICT work and my international work and have also been to Riga within Erasmus+ giving lectures in English. I have one of the larges blogs in Sweden where I write about teaching methods etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s