Simple English ett sätt att skriva för målgrupp

Att skriva för en mottagare sägs ju vara det mest optimala för skrivandet. Jag har låtit elever skriva för skoltidningen men sen fick jag nys om detta sätt  – Simple English – som fungerar som en miniwiki. Ni som vet, och följer mig på digiskol vet att jag har satt upp som mål att skapa en Wikispace, och då är det lätt hänt att man hittar mer som har anknytning till det.
 
Jag kommer efter jul och att digiskol slutat ägna mig mer åt de formativa arbetssättet och har pratat med kollegorna på min skola om tillsammans sätta upp en planering för lite olika arbeten. Det är ju så förbenat tungt att själv prova, man vill ha någon att bolla sina ideer med och att dela på arbetsbördan att svänga om planeringen. Ni som sysslar med det formativa arbetssättet vet att det tar cirka två år att vara i fas. Och vill man som jag frångå den bundna textboken och hitta mer elevnära exempel och att utmana invanda stereotyper av lärande, och även variera sin undervisning för att hitta olika inlärningsstilar, så är det tacksamt om man är fler som kan hjälpas åt i svackorna. För de kommer som vi också vet.
 
Ett av de målen jag har är att skriva och publicera texter på engelska i Simple English. Ni som också är svensklärare kan skriva på Wikimini. Om ni vill veta mer tipsar jag om Öpedagogen som har detta som mål i #digiskol.

Författare: annikasjodahl

My name is Annika and I am a Swedish and English teacher at Gröna Dalenskolan in Bålsta, Sweden. I teach year 7-9 with 13 to 15-year-old pupils. My former school participated in the largest KA2 project in Sweden where we were seven schools from six countries called "Die Kinder von Europia: Schule, Arbeit und Leben in 100 Jahren" coordinated by my former colleague Emelie Hahn, who 2016 won the European Language Label for that project. In my gallery have some pictures from a trip. I also give lectures in Sweden about my ICT work and my international work and have also been to Riga within Erasmus+ giving lectures in English. I have one of the larges blogs in Sweden where I write about teaching methods etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: