Holly’s Heroes

Vi har börjat titta på serien Holly’s Heroes från UR på engelskundervisningen i årskurs 8. Serien består av 26 avsnitt och första avsnittet heter Nothing but Net. Vi får lära känna 14-åriga Holly McKenzie som är baskettokig. Hon flyttar från Nya Zealand till Australien och bildar sitt eget basket lag The Outlaw, då hon inte är välkommen i stadens enda lag the Rams.
 
Film i undervisningen tycker jag är bra för det tränar hörförståelse, och just denna film/serie är ger även eleverna en förståelse för hur kulturen är i andra engelskspråkiga länder, som är ett mål i Lgr 11. Hur du väljer att jobba med orden i filmen beror ju på mycket ord din klass kan, antingen gör du en ordlista innan, eller så får de slå upp orden efteråt genom att träna förmågan att hitta andra strategier för att förstå talad engelska. Använd gärna länkarna jag har samlat för ordlistor.
 
På UR’s hemsida i länken ovan finns alla avsnitten och även en lärarhandledning. I handledningen hittar du frågor som man kan diskutera efter varje avsnitt. Du får även förslag på övningar/lekar mm för att behandla avsnitten, t ex one-minute-talk, gruppdiskussioner mm. Jag hittade även på dessa bra länkar då jag googlade runt:
 
Lena Lorentzen skiver om en sk Word-battle på sin blogg och Marie Carlström och har gjort ordövningar på glosor.eu
 
Lycka till!
 
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: