Utöka ordförrådet med användbara sidor på nätet

Hur tränar du in ord med dina elever? Är det glosläxa, ordsök, genom flashcards eller andra sätt? Det finns mycket på nätet att använda sig av i undervisningen, som är inspirerande, varierande och gratis. Jag samlar därför några användbara länkar för att utöka ordkunskapen, men på länkarna finner ni annat nyttigt för språkinlärningen också. Men först de mallar jag har för ordinlärning för utskrift: begreppstriangel, glosläxa och träna ord.
 
Här kan du lyssna på ord, skriva ut ordsök och korsord inom ordkategorier som rör basordförrådet. Här kan du också lyssna på orden: http://www.learningchocolate.com/
 
Agenda kan du hitta det mesta för din engelskundervisning, sånger, ordkunskap, läsförståelse, grammatik. Helt klart värt ett besök.
 
Korsord och flashcards är också användbara för ordinlärningen. ESL har en del quizzes precis som Activities for ESL-student’s, About.com har också massor att utöka ordförrådet med. Googla ananrs bara ESL+crossword el vad du nu kan tänkas söka och du hittar ordsök eller korsord.
 
Om elever vill spela spel som tränar ordförståelsen eller utökar den kan man t ex söka på bookworm eller flipwords. Det finns många länkar som kommer upp som träffar så det gäller att sortera. Hänga gubben är ett annat spel som jag dock inte är så förtjust i namnet på, men man tränar stavning och alfabetet.
 
Alfa-Bot är ett lyssna-och-stava-spel och på länken finns även andra bra språkspel.
 
Har du koll på de vanligaste orden i engelskan? Här finns en sammanställning.
 
Värt en rekomendation är också www.glosor.eu. Mycket användbar för inlärning av ord.
 
Genom läsningen utökar man ordförrådet och genom att sätta in dem i sammanhang och slå upp synonymer i en thesaurus (kolla i kategorin ordlistor) utökar du ordförrådet ytterligare. Jag brukar använda en mall för att träna in ord och får på så sätt in samtliga förmågor i undervisningen. Jag skrev tidigare ett inlägg om detta och mallen finns också här. Titta också under fliken läsa.
 
Har du fler tips så skriv dem gärna i kommentarsfältet. Här har du ett inlägg jag skrev om att arbeta aktivt med ordförrådet.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: